Ing, póló vagy pólóing?

Ha nagyon leegyszerűsítjük a dolgot, akkor kétféle férfi típust különböztethetünk meg.
Ing, póló vagy pólóing?

Ha nagyon leegyszerűsítjük a dolgot, akkor kétféle férfi típust különböztethetünk meg. Az egyik, akinek már vagy egy kialakult stílusa, tud és szeret magának ruhát vásárolni és jól öltözködik. A másik kategória az, aki az előzőbe nem esik bele. Nekik szeretnénk ezzel a cikkel egy kis útmutatást nyújtani.

Az ing viselés mikéntjei

Az első lépés, hogy csak olyan inget vásároljunk és vegyünk fel, ami pontosan a méretünk. A túl szűk ingek előnytelensége önmagáért beszél, de könnyen belátható, hogy egy nadrágba betűrt, túlzottan bő ing sem nyújt kellemes látványt. Bár egy ing valóban öltöztet, azzal még nem értünk a tennivalók végére, hogy méretben megfelelő inget választottunk. Nagyon fontos még szem előtt tartani azt is, hogy egy ing csak és kizárólag akkor elegáns és mutat jól a viselőjén, ha szépen vasalt. Alkalmakra, munkahelyre inkább egyszínű, vagy halvány mintás inget válasszunk. A nyakkendő, ha viselsz, mindig passzoljon az inghez és a bőröd színéhez egyaránt. Itt fontos még megjegyezni, hogy ha mintás az ing, akkor a nyakkendő ne legyen az.

Ing alá jobb választás egy feszesebb fehér póló, mint a klasszikus bordás trikó, de ha izzadékony vagy, akkor a váltó ing is megoldást jelent.

Az inget alapvetően betűrve kell hordani, főként, ha zakót, nyakkendőt viselsz, illetve ha hosszú (ülep alá érő) a fazonja. Vannak azonban olyan ingek, amelyek megengedik a laza, kitűrt viseletet, (farmer, kockás vagy mintás nyári ingek) de akkor se lógjon a nadrág cipzárjának felén túl. Ilyenkor azonban fontos, hogy az öltözékünk többi része is lezserebb legyen, hiszen a legfontosabb az összkép.

Hosszú vagy rövid ujjú?

Ha elegánsak akarunk lenni, vagy komolyabb alkalom miatt bújunk ingbe, akkor az ing hosszú ujjából nem engedhetünk. Az ing ujja pedig leengedett karok esetén érjen a csukló és a hüvelykujj találkozásáig.

Milyen legyen a gallér?

Ez egy kicsit talán összetettebb kérdés, de azért igyekszünk leegyszerűsíteni. Első fontos iránymutatás, hogy rövid nyakhoz alacsonyabb, míg hosszú nyakhoz magasabb gallér javasolt. Ugyanígy járjunk el kis fej és nagyobb fej esetén. A másik sarokpont, hogy keskeny archoz szélesebb, míg széles archoz keskenyebb gallérú inget érdemes választani.

Póló viselés szabályai

A póló viszonylag egyszerű eset, főleg az inghez képest. Itt elegendő arra figyelni, hogy ha nem szabadidős tevékenységről van szó, akkor tegyük félre a mintás pólókat és inkább válasszunk egy sima, minta nélküli darabot, esetleg olyat, amin csak egy kis minta van. Ezen felül az is lényeges, hogy a kiválasztott póló méretben megfelelő legyen, és se a nyakrésze, se az alja ne legyen elnyúlt vagy foszlott. Ne legyen a pólónk foltos, lyukas és gyűrött, de ez talán alapvető is. Fordítsunk még figyelmet a póló ujjára is, hogy se túl bő, se túl szűk ne legyen.

Egy jó minőségű póló valamivel drágább, de egészen biztos, hogy megéri a befektetést, hiszen ezek lényegesen tartósabb darabok, és nem csak az anyagminőség, de a színtartósság szempontjából is.

A pólót be lehet tűrni, de nem érdemes. Elég gyerekes megjelenést kelt. Arra azonban itt is legyünk tekintettel, hogy ne lógjon a póló a csípő vonala alá.

A pólóingben rejlő lehetőségek

A pólóingeket talán úgy lehetne legegyszerűbben jellemezni, hogy átmenetet képeznek a pólók és az ingek között. Amire figyelni kell, az a gallér. Ha nem vasaljuk meg mosás után, akkor hajlamos felpöndörödni, aminél kevés illúziórombolóbb látvány van.

A gombok közül egynél (esetleg kettőnél) többet ne gombolj ki. A tökéletes méret itt is fontos. Pólóinget, vagy galléros pólót akár zakó alá is fel lehet venni, de ebben az esetben inkább válasszunk egyszínű darabot. A felhajtott gallér manapság nagyon divatos, ezért nem mehetünk el mellette szó nélkül, de ne feledjük, hogy ez leginkább a vékony testalkatú, hosszú nyakú férfiaknak előnyös.

Kapcsolódó cikkek

Kedvenc esküvői fátylaink

Kedvenc esküvői fátylaink

A cikkben esküvői fátylak kerülnek bemutatásra.

Ing, póló vagy pólóing?

Ing, póló vagy pólóing?

Mit viseljünk? Inget, pólót vagy pólóinget?

Szexi ruhák fesztiválozóknak - A legmenőbb ruhák fesztiválra

Szexi ruhák fesztiválozóknak

Fesztiválozó ruhák kerülnek bemutatásra.