Lehet, hogy eddig nem jól tároltad a parfümjeidet? Mutatjuk, hogyan kell!

A nők és a férfiak jelentős hányada gyakran használ parfümöt. Valaki csak egyféle illathoz ragaszkodik, mások minden évszakban más és más illatra vágynak, megint mások igazi parfümkollekcióval rendelkeznek, hogy az aznapi hangulatukhoz igazítsák a kiválasztott parfümöt. De igazán nagy veszteség lehet, ha nem jól tároljuk a parfümünket, ha ki kell azt dobni, ha már nem olyan finom az illata, vagy elszíneződik, zavaros lesz az üvegcsébe zárt illatos parfüm. Ez az állítás akkor is érvényes, ha egyszerre csak egy - két parfümünk van, de akkor is, ha több tíz parfüm sorakozik a polcon. Mutatjuk is, hogyan ne tárold a parfümjeidet, ha nem szeretnéd, hogy a kukában végezzék.
Lehet, hogy eddig nem jól tároltad a parfümjeidet? Mutatjuk, hogyan kell!

Zárjuk el a parfümöket

Ha eddig az volt a szokásunk, hogy a hálószoba vagy fürdőszoba polcán tároltuk az illatos üvegcséinket, akkor jól tesszük, ha a jövőben száraz és hűvös helyen tartjuk azokat. Ne vegyük ki a parfümöket a dobozaikból és ne egy szellős, nyitott polcra tegyük azokat, mert fény és nedvesség hatására megváltozik a színük, az állaguk és az illatuk is. A fürdőszoba semmiképpen sem alkalmas hely a parfümök tárolására, mivel a magas páratartalom befolyásolja a parfüm összetételét, hiszen a víz megváltoztatja a parfüm kémiai szerkezetét.

Ha nem használjuk, ne nyissuk ki

A parfümök alapvetően hosszú élettartammal rendelkeznek, de csak abban az esetben, ha nem, nyitjuk ki azokat. Ahogy lecsavarjuk a kupakját és használni kezdjük, a parfüm, érintkezésbe lép a levegővel és el kezd oxidálódni. Ennek hatására sokat veszít az illat, az intenzitásából. Ha ajándékba kapunk valakitől parfümöt és csak azért bontjuk ki a csomagolásból, hogy lecsekkoljuk az illatát, de tudjuk, hogy nem fogjuk használni, ne bontsuk ki addig, amíg ténylegesen nem fogjuk azt használni.

Utazáshoz, nyaralásra vegyünk mini parfümöt

Sokan ragaszkodnak a megszokott, jól bevált és hozzájuk olyan nagyon passzoló illatokhoz, parfümökhöz. Azonban a parfümöknek még az utazással együtt járó rázkódás sem tesz jót. Szerencsére, manapság szinte minden parfümnek elérhető a mini verziója, így érdemes ezt magunkkal vinni az utazásainkhoz. Ha baleset is éri a parfümös üveget vagy valami miatt ki kell dobni, akkor nem ér bennünket olyan nagy kár és veszteség, ha csak egy mini parfümöt vásároltunk a nyaralásra, egy esküvőre vagy egy hosszabb utazásra.

Kapcsolódó cikkek

Ing, póló vagy pólóing?

Ing, póló vagy pólóing?

Mit viseljünk? Inget, pólót vagy pólóinget?

Kedvenc esküvői fátylaink

Kedvenc esküvői fátylaink

A cikkben esküvői fátylak kerülnek bemutatásra.