Hasznos tanácsok a ragyogó hajszínért - nyáron is

Nyáron elveszti a hajad fényességét, rugalmasságát? Cikkünkben Rob Pizzuti mesterfodrász osztja meg velünk a tündöklő hajkorona titkát.
Hasznos tanácsok a ragyogó hajszínért - nyáron is - Hogyan kezeld a festett hajat?

Valóban károsíthatja a festett hajat a napsugárzás?

Igen, hiszen mindaz, amit a napon felejtünk, egy idő után kifakul, ez igaz a hajunkra is. A nap melege kiszárítja a tincseket, abban apró repedések keletkeznek, melyeken át a pigmentek és a hajban lévő nedvesség is szépen lassan eltűnik. Ettől lesz a hajszín fakó, a haj pedig töredezett.

Hogyan tudjuk védeni hajszínünket?

Erre kifejlesztett speciális szérumok használatával, melyek hidratálnak, emellett fényvédőt is tartalmaznak. Fényessé, élettel telivé varázsolják a hajat.

Ha nyár, akkor strand. De mégis hogyan hat hajunkra a klóros víz?

A legnagyobb hiba, amit strandoláskor elkövethetünk, az az, ha nem öblítjük át a hajunkat, miután a klóros vízben tartózkodtunk. A vizes haj előbb-utóbb megszárad: a víz elpárolog, a klór viszont a hajtincseken marad, károsítva azokat. A megoldás egyszerű, minden fürdőzés után mossunk hajat - samponnal a legjobb, de ha ez nem megoldható, a tiszta víz is elég.

Mi a helyzet a sós tengervízzel?

Bár a só közel sem károsítja annyira a hajat, mint a klór, én azért azt javaslom, mossuk ki a hajból, amilyen hamar csak lehet.

Kapcsolódó cikkek

Rettenetes sztárfrizurák

Rettenetes sztárfrizurák

Néha a sztároknak sem jó a frizurájuk.

Sztárok megdöbbentő átalakulásai - Hírességek előtte-utána

Sztárok megdöbbentő átalakulásai

Néha a sztárok is alaposan átalakulnak.