Arany vagy ezüst? Milyen ékszert válasszunk?

A legtöbben az arany és ezüst ékszereket kedvelik még napjainkban is. A legtöbb ember egyfajta vonzalmat érez az egyik és a másik típusú ékszer irányába, pedig az ékszerválasztás nem csak annak a függvénye, hogy nekünk melyik tetszik jobban, ettől sokkal bonyolultabb ez a kérdés, mármint, hogy az ezüst vagy az arany ékszer illik leginkább hozzánk. Mutatjuk is, hogy mi alapján dönthetjük el, hogy legközelebb egy arany vagy ezüst nyakláncot választunk, amikor felkeresünk egy ékszerüzletet!
Arany vagy ezüst? Milyen ékszert válasszunk?

A bőr tónusa és az ékszer típusa

Ahhoz, hogy megtudjuk, hogy hozzánk az ezüst vagy az arany ékszer illik leginkább, tudnunk kell, hogy milyen a bőrünk tónusa. Alapvetően kétféle bőrtípus vagy bőrtónus létezik: meleg és hideg. A meleg bőrtónus jellemzője, hogy a napon könnyen lebarnul, és aki ilyen bőrtípussal rendelkezik, szinte soha nem ég le. Az ilyen bőrtípushoz elsősorban a sárga, rezes ékszerek, azaz az arany és rózsaarany kiegészítők illenek. A hideg bőrtónus inkább világos bőrszínt takar. Akinek ilyen a bőre, általában csak nagyon nehezen barnul le, ellenben könnyen lepirul a napon, akár percek alatt is vörössé válhat a bőre. Az ilyen bőrtípushoz jól illik a fehér aranyból vagy az ezüstből készült ékszer.

A köves ékszereket is sokan preferálják, legyen szó ezüst vagy arany ékszerekről. De milyen színű kő legyen az adott ékszerben, ha hideg vagy meleg a bőröd színe, tónusa? A meleg bőrszínnel jól harmonizálnak a barna, a sárga, a zöld és a türkiz kövek, míg a hideg bőrtípussal rendelkező emberek választhatják a lila, a rózsaszín, a vörös és a kék berakással, kövekkel díszített ékszereket is.

A smink is számít?

Alapvetően nem csak a bőr tónusa, hanem a kiválasztott smink is meghatározhatja, hogy éppen milyen ékszert viselünk. Ha mégis az ellenkező típusú ékszer mellett döntünk, akkor viszont a sminkkel, a színekkel szükséges kicsit játszadoznunk. A hideg bőrtípussal rendelkező nők válasszanak meleg tónusú szemhéjfestéket, viszont a rúzs lehet élénk, például korall, rózsaszín és egészen vörös is.

Amennyiben meleg a bőrtípusod, mégis ezüst ékszert szeretnél felvenni, akkor a szemhéjfesték legyen merész, kissé extravagáns, hasonló színű, mint amilyen az ékszered is. Ellenben az ajkaidat hangsúlyozd figyelemfelkeltő színekkel, például padlizsán, szürkés vagy hideg rózsaszín árnyalatokkal.

Milyen legyen a ruha?

Nem feltétlenül szükséges a bőr színéhez igazítani a kiválasztott ékszereket. Elegendő az is, ha a ruháink alkotnak harmóniát az ezüst vagy arany ékszereinkkel. Hogyan válassz? Az arany ékszerekhez nagyon jól illenek a melegebb tónusú ruhák, míg a hűvösebb színekből összeállított ruhatárhoz az ezüst ékszerek illenek elsősorban.

Kapcsolódó cikkek

A tökéletes eljegyzési gyűrű titka

A tökéletes eljegyzési gyűrű titka

A tökéletes eljegyzési gyűrű kiválasztása boltban vagy webshopban is kihívás a leendő vőlegények számára. A siker titkáért olvasd el cikkünket!

Milyen kiegészítőket készíthetünk házilag?

Milyen kiegészítőket készíthetünk házilag?

A hobbiboltban kapható kiegészítők nemcsak díszítéshez, de divatkellékek megalkotásához is nagyszerűek. Olvasd el tippjeinket és újítsd fel a régi holmikat!