4 ok, amiért egy nő parókát hord

Manapság azt mondják az ötvenes nőkről, hogy úgy néznek ki, mint a harmincasok. Talán nem véletlenül.
4 ok, amiért egy nő parókát hord

4 ok, amiért egy nő parókát hord

Manapság azt mondják az ötvenes nőkről, hogy úgy néznek ki, mint a harmincasok. Talán nem véletlenül. Az idősebb nők ma már több évet is letagadhatnak a korukból, hiszen rengeteg kezelés és kiegészítő áll a nők rendelkezésére, hogy hosszú ideig fiatalosak, fittek és üdék maradjanak. Egy nő kezében a legnagyobb fegyver, a szépség. A kinézet, a megjelenés, pedig nagyon fontos a mai világban. Egy olyan világban, ahol a nők is keményen dolgoznak, mindamellett, hogy gyerekeket nevelnek és a házimunka is az ő nyakukba szakad.

Ma már az sem okozhat problémát, ha valaki az életkora miatt ritkuló hajkoronával rendelkezik, hiszen rengeteg helyen lehet már szebbnél-szebb parókát vásárolni, amely szintén elősegíti, hogy a nők több évet is letagadjanak a valós korukból. Míg néhány évtizede egy nő akkor viselt parókát, ha komoly betegség miatt elveszítette a hajkoronáját, addig ma már szinte divattá vált a paróka viselése. Mégis milyen okai lehetnek annak, ha egy nő a paróka viselése mellett dönt? A cikkből mindenki megtudhatja a választ.

A rettegett hajhullás

Azt mindenki nagyon jól tudja, hogy a nők életében számos olyan tényező jelen lehet, amely a haj ritkulásához és hajhulláshoz vezethet. A mai, stresszes életmód, az érzelmi és fizikai megterhelés szintén elősegíti ezt a folyamatot. A hormonális változások is okozhatnak hajhullást. A nők pedig egész életükben ki vannak téve a hormonok ádáz játékának, kezdve a kamaszkortól, a szülésig, a menopauzával bezárólag. Ezekben az életszakaszokban szintén szerepet játszanak a hormonok, amelyek szintén okozhatják a hajszálak elvékonyodását, a haj ritkulását és a nagymértékű hajvesztést. A különféle színű és hosszúságú parókák azonban újra visszaadhatják azt az önbizalmat, ami a hajvesztéssel együtt veszítenek el a hölgyek.

A nők szeretnek megújulni

A nők, életük során szeretnek új és többféle stílust kipróbálni. Főleg valamilyen érzelmi traumát követően vágynak a megújulásra. Amikor egy ismerős hölgyet a korábbitól eltérő, teljesen új frizurával látunk, biztosak lehetünk benne, hogy valamilyen érzelmi gond okozta ezt a drasztikus változást. Viszont, ezek a hajat érintő változások sok esetben károsan hatnak a hajra, gondoljunk csak a hajfestékekre, a haj hullámosítására, amikor is erős vegyszereket alkalmaznak a fodrászok, hogy az átváltozás tökéletes legyen. A káros anyagok elkerülése érdekében is hasznosak lehetnek a parókák, hiszen így semmilyen beavatkozást nem kell a hajnak elszenvednie.

Időmegtakarítás

Mai világunkra az állandó rohanás érvényes. Az idő, pénz. Ez valóban így is van. Sok nő álmodik magának egy olyan frizurát, amelyet egyes sztárok viselnek. Azonban egyes hajviseletek elkészítése sok időt vesz igénybe. Időből viszont egyre kevesebb van, hiszen reggel rohanni kell a munkába, a gyerekeket iskolába, óvodába kell vinni. Egy stílusunkhoz passzoló paróka viszont mindig úgy néz ki, mintha éppen akkor léptünk volna ki egy fodrász szalonjából. Némi gondoskodást a paróka is igényel ugyan, de annyit nem, mint a saját loboncunk.

Az ősz haj elfedése

A nők többsége szeretne sokáig fiatalos maradni. Talán ez lehet az oka, ha megkérdezünk egy nőt az életkoráról, akkor csak titokzatosan mosolyog, vagy letagad jó pár évet az életkorából. A paróka, mint remek kiegészítő, nagyszerű lehet azon hölgyek számára, akiknek a kor előrehaladtával ritkul a hajuk, vagy egyre több ősz hajszállal rendelkeznek. A paróka akár éveket is fiatalíthat egy-egy nőn, hiszen remek hajszínek közül lehet válogatni. Ha szeretnél kicsit megújulni, akkor egy webshopban kedvedre válogathatsz, hogy megújult külsővel kápráztasd el a környezetedben élőket.

Kapcsolódó cikkek

Nem jó a bőrápolási rutinod? Mutatjuk, miért!

Nem jó a bőrápolási rutinod? Mutatjuk, miért!

A nem megfelelően kialakított bőrápolási rutin, többet árt, mint használ. Mutatjuk, mire ügyelj!

Fiatalodj 5 évet! - Hatékony anti-aging - Öregedés elleni tippek

Fiatalodj 5 évet!

Hogyan legyünk fiatalabbak?