Az egészséges haj titka: Awapuhi gumó

A mostanában igen elterjedt Awapuhi gumó a gyömbér és a kurkuma családjába tartozik. A gumó köztudottan jótékony hatással van a hajra, mely ma már hajápolási termékekben is megtalálható. Most hatásait és felhasználását mutatjuk be.
Awapuhi gyömbér a hajra

Paul Mitchell, a méltán híres fodrász és a John Paul Mitchell Systems vállalat vezérigazgatójának köszönhetően tudunk az Awapuhi gumó hajra gyakorolt, jótékony hatásáról.

Mitchell ugyanis, Hawaii-i utazása során fedezte fel, hogy a helyiek mennyire szívesen termesztik és használják az awapuhi gyömbért.

Az ehető gyömbér úgynevezett földalatti rizómákat termel, melyek tulajdonképpen tavasszal virágzó szárak. A gyömbérből sampont készítve a hajnak egészséges ragyogást, természetes és szép hajvégeket biztosít ez a bizonyos awapuhi lé.

Mitchell tehát kapva kapott az alkalmon és kipróbálta ezt a csodatévő levet, melyből nehezen, de végül sikerült nyolc unciát kérnie a helyiektől. A juice hatékonyságát hajhullással kapcsolatban kezdte vizsgálni, mivel a hawaii lakosok szerint fényes, újító hatása van. A látható eredmények eleinte nem voltak drámaiak, de az awapuhival kezelt haj érzésre határozottan más lett. A haj nedvességtartalma sokkal intenzívebb lett, a hajvégek pedig láthatóan egészségesebbé váltak.

Az awapuhi gumóval kezelt haj sokkal gyorsabban száradt meg, illata pedig a gyömbér és kurkuma vegyítéséhez lett hasonló. A fodrász nem csak hajra, de a bőrén is kipróbálta ezt a friss levet, aminek köszönhetően azt tapasztalta, hogy bőre sokkal puhább és hidratáltabb lett

Ma már természetesen különféle hajsamponok, olajok, krémek formájában is árulja az Awapuhi gyömbért, melyet tehát érdemes kipróbálni, hiszen mindenképpen pozitív hatást lehet elérni vele.

Kapcsolódó cikkek

A csillogótól a diszkrétig: bemutatjuk az idei műszempilla-trendeket

A csillogótól a diszkrétig: bemutatjuk az idei műszempilla-trendeket

A sokféle stílus közt mindenki megtalálja a kedvére valót.

Az ajaktöltés művészete

Az ajaktöltés művészete

Utánajártunk, miért egyre népszerűbb ez a beavatkozás.