A haj és a bőr színe legyen összhangban egymással

Egy nő szereti szépnek érezni magát. Mindig és minden körülmények között.
A haj és a bőr színe legyen összhangban egymással

A haj és a bőr színe legyen összhangban egymással

Egy nő szereti szépnek érezni magát. Mindig és minden körülmények között. A nő éke, a hajkoronája, éppen ezért nem mindegy, hogy a haj és a bőr színe mennyire alkot harmóniát és mennyire hangsúlyozza ki egy hölgy előnyös tulajdonságait. A bőr színe meghatározza, hogy milyen hajszín áll jól egy nőnek, és melyek azok, amelyektől jobb, ha óvakodik.

A bőr típusa, a bőr tónusa

A bőr színe, árnyalata, tónusa nagyban meghatározza, hogy milyen hajszín mellett tesszük le a voksunkat. Általában, mindenki olyan hajszínnel rendelkezik, ami alapvetően illik a bőre színéhez. A nők azonban gyakran elégedetlenek az eredeti hajszínükkel és gyakran döntenek a hajfestés mellett. Azonban egy nem megfelelően választott hajszín sok olyan dolgot felszínre hozhat, amelynek még a létezéséről sem tudtunk, vagy ismertük az adott hibánkat, de a hajszínünk elterelte arról a figyelmet. Alapvetően négyféle bőrszín létezik: világos, közepes, közép-sötét és sötét. Ezen belül még több altípus is létezik, de a haj színének megválasztásakor ezek az alaptípusok lesznek a meghatározóak. Nem csak a haj színével, de annak tömegével, hosszával sem minden nő elégedett. Ebben az esetben a póthajak lehetnek a segítségünkre.

A világos bőrszínhez illő hajszínek

A világos, vagy fehérbőrű hölgyek sokféle hajszín közül válogathatnak. A kissé sápadt arcbőrükkel remekül harmonizál a rézvörös, az eper vagy az aranyszőke, de a karamell és annak árnyalatai is remekül állnak egy ilyen arcbőrhöz. A vörös árnyalati is jó választásnak bizonyulnak, de itt a kissé világosabb, rozsdásabb színek lesznek megfelelőek. A sötétebb hajszínek, mint a fekete, vagy a padlizsánszínek azonban nem harmonizálnak az arcszínükkel, sőt ezek még sápadtabb hatást keltenek és még öregítenek is.

A közepes arcbőr hajszíne

Azok, akik ilyen arcbőrrel rendelkeznek, nagyon sokféle szín közül válogathatnak. Elsősorban a szőke és a barna árnyalatai bizonyulnak jó választásnak. Ilyen az aranyszín, a karamell, az aranybarna, de a homok és a mézszín árnyalatai is remekül passzolnak ehhez az arcszínhez. Ellenben a sötétebb színek, mint a sötét barna, a fekete, a mélyvörös, vagy a padlizsán éveket adhatnak hozzá az adott hölgy életkorához, míg a fahéj, vagy a meleg, szőke árnyalatok sokat fiatalíthatnak az illetőn.

A közép-sötét arcbőr és a haj különféle árnyalatai

A közép - sötét arcbőrhöz jól illenek a szőke és a barna különféle árnyalatai, de leginkább a sötétebb színek vannak összhangban az ilyen bőrszínnel. Mint például a lila és ennek különféle árnyalatai. A bőr tónusát leginkább a fahéj és a gesztenyeszínek emelik ki. A szín megválasztásánál a szem színe is meghatározó lehet. Egy világosabb szemű, de közép-sötétebb arcbőrrel rendelkező személyhez a világosabb hajszín illik jobban, míg egy sötétebb szemszín, sötétebb hajszínt kíván. A szőkével azonban nagyon mellé lehet lőni, mivel egy nagyon világos szőke hajszín előtérbe tolja a bőr hibáit is.

A sötét bőrszínhez passzoló hajszínek

A sötét bőrszínhez leginkább a sötét hajszínek illenek. Itt is vannak meleg és hideg színárnyalatok. A vörös sötétebb árnyalatai, a fekete és a sötétbarna hajszín nagyon jól harmonizál a sötétebb bőrszínnel. A fekete egyéb árnyalatai is jó választásnak bizonyulnak, azonban a szőke és a világos, hamvas barnás színeket messzire el kell kerülni, aki sötétebb arcbőrrel rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek

Rettenetes sztárfrizurák

Rettenetes sztárfrizurák

Néha a sztároknak sem jó a frizurájuk.

Awapuhi gyömbér a hajra

Az egészséges haj titka: Awapuhi gumó

Az awapuhi gojó egészségessé teszi a hajat.

Nem jó a bőrápolási rutinod? Mutatjuk, miért!

Nem jó a bőrápolási rutinod? Mutatjuk, miért!

A nem megfelelően kialakított bőrápolási rutin, többet árt, mint használ. Mutatjuk, mire ügyelj!