Leghíresebb ékszer márkák

A Cartier a világ egyik legikonikusabb ékszermárkája.
Leghíresebb ékszer márkák

Az 1847-ben alapított francia ékszermárka extravagáns dizájnjairól és egyedi kézműves munkájáról ismert. Az értékes anyagok használatáról ismert Cartier kollekciói időtlen vonzerővel bírnak. A márka híres párducát például a modern ízlésnek megfelelően értelmezték újra. A Cartier továbbra is elkötelezett az Art-Deco öröksége iránt, és számos olyan vonalat hozott létre, amelyek a régi világ eleganciáját ünneplik.

Maison De Grace: Az 1985-ben alapított Maison De Grace hosszú múltra tekint vissza a kiváló ékszerek készítésében. Jacques de Grace, a márka alapítója saját műhelyt nyitott Párizsban. Ma már 120 éve foglalkozik a család a csúcskategóriás, egyedi ékszergyártással. Gregory de Grace a de Grace család harmadik generációja vezeti a céget, amely ma a világ leghíresebb ékszermárkája. A cég nevéhez fűződik az is, hogy a család a Vatikán számára postaládákat készített.

A Cartier az elegancia és a sikk szinonimája. A márka remekműveit, köztük az 1888-as női karóra-karkötőt és a Szentháromság-gyűrűt a huszadik században királyi családok viselték. A Cartier ékszerek további híres darabjai közé tartoznak az öngyújtók, a kilincsek és az órák. A cég olyan klipszeket is gyárt, amelyek nem tartalmaznak zárakat. A legtöbb híres ékszermárkát nem lehet kihagyni, ha kifinomultságról és stílusról van szó. A legelbűvölőbb hírességek kezében is megtalálható.

A Tiffany & Co. egy amerikai luxusmárka. Finom ékszereket, órákat, illatszereket és személyes kiegészítőket forgalmaz. A híres kék dobozok és a 6 tűs eljegyzési gyűrűk miatt ez az ékszermárka a minőség és a luxus szinonimájává vált. Bár lehet, hogy drága, a Tiffany & Co. a minőség és a stílus maradandó példája. A vállalat több mint egy évszázada működik, és még ma is erős. Ne várjon tehát azzal, hogy még ma befektessen egy ékszerbe.

A Bvlgari egy olasz nagyhatalom. Több területen is kiemelkedik, de kétségtelenül az ékszerei a legnagyobb hírnévnek örvendő termékei. A római motívumok és vibráló színkombinációk használatával a Bvlgari meghatározta saját stílusát az ékszeriparban. A világ egyik legfelismerhetőbb ékszermárkája, és az 1950-es évek óta a hírességek kedvence. Sok más népszerű márka is létezik, amelyek ugyanolyan gyönyörűek, de kevés tud a Bvlgari klasszikus dizájnjaival vetekedni.

A Jennifer Fisher egy másik finom ékszereket gyártó márka, amelynek kultikus követői vannak. A finom ékszerek tervezője a Cooper Unionon képzőművészetet tanult, és a szimmetrikus formákra összpontosított, és rétegezhető, finom darabokat tervezett. Az X gyűrűje talán a legikonikusabb dizájnja. A márkát partnerével, Anne Gorga-val alapította. New Yorkból kiindulva a város építészetéből merített ihletet. A Glamour címlapján a Chrysler Building arany dögcédula nyakláncát viselte, és a hollywoodi sztárok is viseltek már Jennifer Fisher darabokat.

A Piaget egy másik vállalat, amely erős jelenléttel rendelkezik az ékszerek világában. A svájci Jurában alapított cég először órákkal kezdte, de azóta az ékszerek világába is belevágott. Ez a márka büszke arra, hogy a régi világ koncepcióit a kortárs dizájnnal ötvözi, ami gyönyörű ékszereiben is megmutatkozik. A vállalat terveit gyakran lenyűgöző gyémántok és arany díszíti. Legnépszerűbb termékei közé tartozik a híres Piaget óra.

Kapcsolódó cikkek

A tökéletes eljegyzési gyűrű titka

A tökéletes eljegyzési gyűrű titka

A tökéletes eljegyzési gyűrű kiválasztása boltban vagy webshopban is kihívás a leendő vőlegények számára. A siker titkáért olvasd el cikkünket!

Milyen kiegészítőket készíthetünk házilag?

Milyen kiegészítőket készíthetünk házilag?

A hobbiboltban kapható kiegészítők nemcsak díszítéshez, de divatkellékek megalkotásához is nagyszerűek. Olvasd el tippjeinket és újítsd fel a régi holmikat!

Ne keress tovább, itt a legjobb ajándék ötlet!

Ne keress tovább, itt a legjobb ajándék ötlet!

Ennél jobb ajándékot keresve sem találsz!