Nem jó a bőrápolási rutinod? Mutatjuk, miért!

Napjainkban kulcsszerepe van a tudatos bőrápolásnak, és egyre többen alkalmazzák az úgynevezett bőrápolási rutint. A bőrápolási rutin kifejezést röviden úgy is megfogalmazhatjuk, hogy a bőrtípusunknak megfelelő bőrápolási termékek rendszeres használata, alkalmazása. Ahhoz, hogy jó bőrápolási rutint alakítsunk ki magunknak, elengedhetetlenül fontos, hogy tudjuk, milyen bőrtípusunk van. Az első hibát akkor követjük el, ha nem a bőrtípusunknak megfelelő termékeket használjuk arcbőrünk ápolásakor. Mutatjuk is, mi is az az 5 hiba, amit elkövethetünk a bőrápolás során.
Nem jó a bőrápolási rutinod? Mutatjuk, miért!

Nem a bőrtípusunknak megfelelő termékeket használjuk

Ha nem azokat a termékeket használjuk nap, mint nap, ami a bőrtípusunknak megfelel, akkor ne is csodálkozzunk, hogy a termékek nem jönnek be, nem használnak. Többféle bőrtípus létezik: normál, zsíros, száraz, vegyes, érzékeny, öregedő. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy meg tudjuk határozni a saját bőrtípusunkat, akkor mindenképpen keressünk fel egy kozmetikust, aki segít a bőrtípus meghatározásában és a megfelelő termékek kiválasztásában.

Kihagyunk lépéseket vagy az egész rutint

A rutin azt jelenti, hogy rendszeresen alkalmazzuk. Legyen szó bőrápolásról, vagy bármi másról. Ha nem mossuk le a sminket, ha nem használjuk rendszeresen a bőrhámlasztót, vagy az arctisztítás egyes lépéseit kihagyjuk az esti vagy a reggeli bőrápolási rutinunkból, akkor ne várjunk csodát sem a krémektől és szérumoktól, sem pedig a jól kialakított rutinunktól.

Trendeket követünk, nem a bőrünk igényeit

Manapság nagy szerepe és hatása van a reklámoknak és annak, amit a tévében vagy más csatornákon látunk, hallunk, olvasunk. A divat a szépségápolást is elérte, csak ezzel az a gond, hogy mindenki vakon követi. Pedig semmi másra nem kellene figyelnünk, mint a bőrünk üzenetére, igényeire. Hiába válnak be egyeseknek egyes termékek, ha esetünkben ezek nem működnek. Az sem biztos, hogy a felkapott, úgynevezett dizájn termékek lesznek nálunk hatásosak. Keresgéljünk, kutassunk a megfelelő termékek után és kísérletezzük ki, hogy mi a jó nekünk.

Túl sok mindent használunk

Többféle arcápolási rutin létezik. Bizonyára sokan ismerik a koreai tízlépéses arcápolási rutint. Ez biztos nem lesz megfelelő annak, aki rohanó életmódot folytat és annak sem, aki türelmetlen. Ez valóban csak annak való, akinek van elegendő ideje és nem lesz ideges az ötödik lépést követően. Szakértők szerint, nincs is szükség ennyi lépésre. A legfontosabb, hogy alaposan megtisztítsuk az arcbőrt, majd tápláljuk és hidratáljuk, illetve rendszeresen fényvédőt használjunk. Néha becsempészhetünk az arcápolási rutinunkba egyéb lépéseket is, mint hámlasztás vagy arcpakolás, de ezekre nincs mindennap szükség.

Nem használsz fényvédőt

Az UV - sugarak károsan hatnak a bőrre. Nem csak a bőr textúrájára lesznek negatív hatással, hanem a bőrben zajló öregedési folyamatokat is felgyorsítják. Még télen is szükség lehet fényvédőre, habár a hideg évszakban elegendő lehet egy kisebb faktorszámú fényvédő. Azt kell még tudnunk, hogy hidratáló krémekben lévő fényvédő nem lesz elegendő, nemhogy a nyári forróságban, még télen sem.

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek